Eindzitting – Weigering van een schone lei

Opgeroepen voor een eindzitting en komt er een negatief advies? Of heeft de rechter uw schone lei geweigerd? Ga in hoger beroep en krijg alsnog een schone lei!

Let op: tegen een besluit moet u binnen acht dagen hoger beroep indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!

Een Wsnp eindzitting, wat nu?

Na het volgen van het Wsnp-traject, volgt een eindzitting. Er zijn twee soorten zittingen:

  1. Een pro forma eindzitting. U hoeft hierbij niet aanwezig te zijn en u krijgt waarschijnlijk gewoon uw schone lei.
  2. Een inhoudelijke eindzitting. Bij deze zitting bestaat een grote kans dat u toch geen schone lei krijgt. U kunt dit voorkomen door de inzet van een van onze advocaten.

Geen schone lei, wat nu?

Het kan voorkomen dat uw bewindvoerder een negatief advies uitbrengt aan de rechtbank. De rechtbank kan oordelen dat u toch niet voldoende inspanningen heeft verricht om de schulden weg te werken. Het gevolg is dat u bij de zitting wordt gehoord en u uiteindelijk geen schone lei krijgt. Als dat het geval is, krijgt u weer te maken met alle oude schuldeisers.

U kunt dit voorkomen!

Eindzitting of geen schone lei?

Bent u opgeroepen voor een Wsnp eindzitting of krijgt u geen schone lei? Wacht niet en bel direct de Wsnp Balie. Doordat de hoger beroepstermijn slechts 8 dagen bedraagt, zijn wij 7 dagen per week bereikbaar. Bel, App of mail direct uw zaak. Wij dienen dezelfde dag nog het hoger beroep in. Altijd gratis! De overheid betaalt onze kosten.

Pro deo advocaat

In schuldsaneringszaken is de inzet van een advocaat altijd kosteloos. De advocaat werkt op basis van gesubsidieerde bijstand (pro deo).

Alle Wsnp advocaten werken altijd op pro deo basis.

Contact met de Wsnp Balie

Leg uw juridische probleem kosteloos voor aan onze advocaten. De WSNP Balie is 7 dagen per week bereikbaar. Wij werken in heel Nederland.

Bel 085 – 06 06 069 (lokaal tarief) of mail uw vraag.


    Let op: tegen een besluit moet u binnen acht dagen hoger beroep indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!