Einde WSNP

Einde wsnp inzicht? Wanneer u wordt opgeroepen voor een eindzitting is het belangrijk dat u bijgestaan wordt door een advocaat.

Let op: tegen een besluit moet u binnen acht dagen hoger beroep indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!

Einde WSNP inzicht? Dan is het goed voor te stellen dat u wilt weten hoe het nu verder gaat. Een schuldsaneringsregeling duurt over het algemeen maximaal drie jaar. Deze regeling kan tot maximaal vijf jaar worden verlengd. Als het WSNP-traject eindigt wordt er door de bewindvoerder een slotuitdelingslijst opgesteld door middel waarvan de schuldeisers worden betaald. Vervolgens krijgt u een schone lei. Krijgt u geen schone lei? Ga dan in beroep en krijg alsnog een schone lei!

Een Wsnp eindzitting, wat nu?

Na het volgen van het Wsnp-traject, volgt een eindzitting. Er zijn twee soorten zittingen:

  1. Een pro forma eindzitting. U hoeft hierbij niet aanwezig te zijn en u krijgt waarschijnlijk gewoon uw schone lei.
  2. Een inhoudelijke eindzitting. Bij deze zitting bestaat een grote kans dat u toch geen schone lei krijgt. U kunt dit voorkomen door de inzet van een van onze wsnp advocaten.

Wordt u opgeroepen voor een inhoudelijke eindzitting? Vergroot uw kans op een schone lei door middel van een gratis wsnp advocaat.

Schone lei? Wanneer heb ik daar recht op?

Wanneer u de schuldsaneringsregeling succesvol heeft doorlopen en u alle schuldeisers heeft afbetaald krijgt u een schone lei. Dit houdt kortgezegd in dat uw schulden niet meer opeisbaar zijn en de schuldeisers geen betaling meer bij u kunnen afdwingen.

Geen schone lei, wat nu?

Ook na het beëindigen van de WSNP kan het zo zijn dat de schone lei alsnog wordt ingetrokken. Dit kan het geval zijn indien u inkomsten heeft verzwegen of een strafbaar feit bent begaan. Ook wanneer u vermoedt dat de schone lei alsnog wordt ingetrokken helpen onze advocaten u graag om dit te voorkomen.

Het kan ook gebeuren dat de WSNP tussentijds wordt beëindigd zonder dat u een schone lei heeft gekregen. Bijvoorbeeld omdat u zich niet aan uw verplichtingen heeft gehouden of dat u informatie heeft verzwegen. In dit geval kunnen de schuldeisers hun openstaande schulden bij u blijven opeisen. Is de WSNP tussentijds beëindigd zonder schone lei? Neem dan direct contact met ons op zodat u alsnog een schone lei kunt krijgen!

Na het WSNP traject

Na een succesvolle beëindiging van het WSNP-traject krijgt u een schone lei en hoeft er niets meer overgedragen worden aan de boedel, komen de sollicitatie- en informatieplicht te vervallen en bent u geen verantwoording meer aan uw bewindvoerder schuldig. Ook kunt u uw vakantiegeld behouden en hoeft u nergens meer toestemming voor te vragen aan uw bewindvoerder!

Pro deo advocaat voor wsnp zaken

In het geval dat uw schone lei achteraf alsnog wordt ingetrokken is het belangrijk dat u een advocaat inschakelt. De advocaat kan ervoor zorgen dat de schone lei in stand wordt gehouden. Onze advocaten weten exact welke juridische gronden aangevoerd moeten worden om toch een schone lei te krijgen. Wanneer u geen advocaat in de arm neemt is de kans groot dat u niet in het gelijk wordt gesteld. Onze advocaten werken op basis van toevoeging waardoor u het niets kost!

Contact met de Wsnp Balie

Leg uw juridische probleem kosteloos voor aan onze advocaten. De WSNP Balie is 7 dagen per week bereikbaar. Wij werken in heel Nederland.

Bel 085 – 06 06 069 (lokaal tarief) of mail uw vraag.


    Let op: tegen een besluit moet u binnen acht dagen hoger beroep indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!